Ga naar de inhoud

Duurzaamheidsspecialist

Verduur-samen: Oftewel, hoe krijg je je medewerkers mee op je duurzame reis

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Voor consumenten én medewerkers. Nieuwe medewerkers kiezen steeds vaker voor een duurzaam bedrijf om voor te werken. En consumenten eisen zelfs dat bedrijven open en transparant zijn.

Toch is maatschappelijk verantwoord ondernemen niet altijd zo makkelijk door te voeren binnen het bedrijf als in eerste instantie wordt gedacht. Natuurlijk: gerecycled papier, UTZ-koffie in de automaat, ledverlichting in het kantoor, afvalscheiding en gerecyclede cartridges zijn zonder al te veel inspanning te regelen. Maar dat maakt een bedrijf nog niet duurzaam. Wat er mist? Betrokkenheid. Want als bedrijf kan je duurzaamheid nog zo belangrijk vinden, wanneer de medewerkers zich niet betrokken voelen zal het nooit volledig kunnen vergroenen.

Als duurzaamheidscoach help ik bedrijven om meer betrokkenheid te creëren bij hun medewerkers. Want alleen met betrokken medewerkers krijgt u uw duurzame plannen van de grond en kunt u naar buiten treden als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Uit onderzoek blijkt overigens dat een organisatie met betrokken medewerkers productiever is. En dat levert uw bedrijf weer meer winst op.

Wist u overigens dat Nederlandse werknemers best wel tevreden zijn met hun werk, maar dat nog geen 40% zich echt betrokken voelt bij het bedrijf waarvoor ze werken? Werk aan de winkel dus. En daar help ik graag bij. Samen met mijn stem en pen, want goede communicatie is niet weg te denken in dit proces.

In dit proces gaat het niet alleen om wat het bedrijf  wil, maar vooral om wat de medewerkers beweegt om wel of niet mee te gaan op de duurzame reis. Wat betekent duurzaamheid voor hun persoonlijk leven? Door middel van workshops kijken we vervolgens hoe we persoonlijke doelen kunnen koppelen aan de bedrijfsdoelstellingen.

Wilt u meer weten? Stuur een mail naar agedavenema@gmail.com